OBS! Du kan endast pröva en kurs per tillfälle! Vi har ett begränsat antal platser och anmälan kan därför stängas tidigare.

En prövning innebär att du på egen hand läser in den aktuella kursen och examinerar dina kunskaper. Prövningen omfattar hela kursen och dina kunskaper bedöms utifrån Skolverkets fastställda kunskapskrav i kurs och ämnesplaner. Dessa hittar du på Skolverkets hemsida. Prövningen genomförs i våra lokaler på Trekantsvägen 1 i Liljeholmen och består av en skriftlig och en muntlig del.

I vissa kurser kan det förekomma praktiska moment. Du kan göra en prövning i en kurs du inte har läst tidigare för att få ett betyg eller för att höja betyget i en kurs du redan läst. Vi erbjuder endast prövning för dig som är folkbokförd i en kommun vi har avtal med. OBS! Vid prövningstillfället måste du kunna legitimera dig med giltig legitimation/ID-handling (fotolegitimation). 

Kostnad

Prövningen kostar 500 kr och anmälan är bindande. Avgiften återbetalas ej vid återbud eller om du uteblir från prövningstillfället. Du är själv ansvarig för att anmälan avser korrekt kurs.
Undantag: Om du har läst en kurs på Komvux tidigare och fått betyget F kan du inom ett år efter kursens slut genomföra en prövning kostnadsfritt. Om du läst kursen på en annan skola än SweJa måste du bifoga en kopia på ditt betyg och skicka tillsammans med anmälningsblanketten.

Kurser

Du kan endast göra en prövning i en kurs som vi erbjuder enligt avtal med Vuxenutbildningen i din kommun. Det är kurser inom vård och omsorg, barn och fritid samt SFY Taxi. Vilka kurser som erbjuds just för din hemkommun kan du se här.

Kurslitteratur

Litteratur som vi rekommenderar hittar du här.

Prövningstillfällen under våren 2018

Sätra – Stensätravägen 9
Sista anmälningsdag: 2018-05-12
Genomförs torsdag den 24 maj kl. 13-16

Prövningstillfällen under hösten 2018

Sätra – Stensätravägen 9
Sista anmälningsdag: 2018-09-13
Genomförs torsdagen den 27 september, kl. 13-16

Sätra – Stensätravägen 9
Sista anmälningsdag: 2018-10-11
Genomförs torsdag den 25 oktober kl. 13-16

Sätra – Stensätravägen 9
Sista anmälningsdag: 2018-11-15

Anmälan

Du anmäler dig till prövning genom att fylla i blanketten som du hittar i den grå rutan till höger på denna sida. Spara ned blanketten och fyll i den enligt instruktioner. Skicka blanketten till: provning@swejakc.se. Skriv i mejlet vilket prövningstillfälle du vill anmäla dig till, prövningstillfälle 1 eller 2. Ett svarsmejl med bekräftelse skickas till dig. Om du skall betala 500 sek för din prövning får du i svarsmejlet information om hur du går tillväga.

Betyg

Efter att du genomfört prövningen rättas och betygsätts den. Betyget registreras och betygskatalogen sänds till Vuxenutbildningen i din hemkommun. Du beställer ditt betyg via vuxenutbildningen i din hemkommun. Observera att det inte går att göra omprov.