6 september 2017

Statsministern och finansministern höll pressträff på SweJa

I samband med en pressträff som statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson höll i SweJas lokaler i Liljeholmen fick de en rundvisning och träffade lärare och elever.

Statsministern och finansministern fick först en kortare presentation av SweJas och Lernias verksamhet. Därefter tog Eugenia Karlsson, lärare inom barn och fritid, över och visade hur en lektion om pedagogiska inriktningar inom kursen pedagogiskt ledarskap kan gå till. Eleverna fick också möjlighet att samtala med ministrarna. Sedan blev det dags för undersköterskeeleverna på Medicin 1 att berätta om kroppens organ, visa hur man ta blodtrycket samt tillsammans med ministrarna lära sig kontrollera blodsockernivåer samt ge insulinspruta. Allt under läraren Ann-Sofis vakande öga.

Slutligen höll statsministern och finansministern en pressträff gällande de reformer på 4,3 miljarder som regeringen ska genomföra. Regeringen presenterade den 5 september reformer på 4,3 miljarder för att alla som kan jobba ska jobba och kommer att storsatsa på vuxenutbildning med totalt 32 000 fler utbildningstillfällen inom kunskapslyftet till och med år 2021 och förbättrar förutsättningar för nyanlända att få arbete. Läs pressmeddelande ”Investeringar för fler jobb” här.

Eugenia

Eugenia Karlsson föreläser om olika pedagogiska inriktningar

Blodtrycksmätning

Ann-Sofi Gjöres mäter trycket på finansministern

Välkommen

Verksamhetschef Madeleine Mjöberg hälsar statsministern Stefan Löfven, finansminister Magdalena Andersson och Botkyrkas kommunalråd Ebba Östlin välkomna.

Michaela Blume och Helen Myslek

Rektor Michaela Blume från Botkyrka tillsammans med verksamhetschef Helen Myslek.


 
Elever från Medicin 1

Elever från Medicin 1 förevisar kroppens organ.

Läs mer

Regeringen presenterar budgetnyhet
Miljardsatsning på utbildning i regeringens budget
Regeringen presenterar budgetnyhet
TV4-nyheterna om budgetnyheten
Socialdemokraterna presenterar budgetnyhet
Rapport i SVT

 

Lernia förvärvar SweJa Kunskapscenter AB

Lernia förvärvar SweJa Kunskapscenter AB, ett Stockholmsbaserat utbildningsföretag med kurser inom vård och omsorg, barn och fritid, svenska som andraspråk samt engelska.   

SweJa Kunskapscenter AB har som affärsidé att erbjuda utbildningar för vuxna, som ligger i paritet med samhällets utveckling och utgår från kundernas individuella behov. SweJa Kunskapscenter AB har en dynamisk, mångkulturell lärandemiljö med hög kvalitet, flexibla studieformer och yrkesutbildningar med stark förankring till arbetslivet. Bolaget har cirka 25 anställda och omsatte 23 MSEK 2014.

– Genom förvärvet öppnar vi upp nya möjligheter för expansion inom de strategiskt viktiga områdena vård och omsorg, barn och fritid, svenska som andraspråk samt engelska, säger Lernias vd och koncernchef Helena Skåntorp. SweJa Kunskapscenters unika erfarenhet och kompetensen hos deras medarbetare tillsammans med Lernias breda tjänsteutbud, nationella närvaro och planerade satsningar skapar möjligheter för tillväxt och utveckling och gör att vi tillsammans kan bli en ännu starkare kompetenspartner för ännu fler kunder och deltagare.

– Det här är ett jätteroligt och spännande nästa steg för oss, säger Gunilla Eriksson, vd för SweJa Kunskapscenter AB. Det känns mycket bra att Lernia värdesätter vår kompetens och vårt varumärke. Genom affären får vi ännu mer tillgång till resurser och kan vidareutveckla verksamheten tillsammans med Lernia.

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Lernia tjänster hjälper individer och kunder inom det privata näringslivet och den offentliga sektorn att stärka sin konkurrenskraft, vilket i sin tur bidrar till en bättre fungerande arbetsmarknad och en ökad integration. Företaget finns på fler än 100 orter i Sverige och är kvalitets- och miljöcertifierade. Besök gärna www.lernia.se.  

För mer information kontakta:

Helena Skåntorp
Vd och koncernchef Lernia
Tel: 0708-18 39 07
Mail: helena.skantorp@lernia.se

Gunilla Eriksson
Vd SweJa Kunskapscenter AB
Tel: 0704-89 80 23
Mail: gunilla.eriksson@swejakc.se