Klassrum dag/kväll och distans
Heltids-/deltidsstudier
Du går utbildningen hos Lernia och du ansöker direkt på Lernias webbplats

Förkunskaper: Svenska/Svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarade kunskaper

I arbetet som undersköterska gör du varje dag skillnad i människors liv. Du har ett genuint intresse för att arbeta med människor i behov av vård och omsorg.

Din förmåga att kommunicera och bygga relationer med vårdtagare/brukare, närstående och dina kollegor är viktigt i din kommande yrkesroll. Arbetet är spännande och varierande samt ställer krav på professionalitet och kompetens.

Som undersköterska har du möjlighet att arbeta inom flera lika verksamheter, där inriktning och arbetsuppgifter varierar. Under utbildningen väljer du att specialisera dig inom ett område som intresserar dig, exempelvis äldreomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatri eller barn och vuxna med funktionshinder/stödassistent.

I flera av kurserna ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) och/eller fältstudier. Där får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Under APL följer du din handledares schema, vilket kan innebära praktik även kvällar och helger.

Utbildningen till undersköterska är uppdelad i två delar, en del med gemensamma kurser 950 poäng och en fördjupningsdel med valbar inriktning 400 poäng. Fördjupningsinriktningen väljer du utifrån vilket område som du önskar specialisera dig inom.